Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποκλειστική Ανάθεση Ακινήτου – Τι Είναι & Ποια Πλεονεκτήματα Έχει;

αναρτήθηκε από Μακρής Στέφανος επί 20 Νοεμβρίου 2022
0

Αν σκέφτεστε να αναθέσετε την πώληση του σπιτιού σας σε κάποιο μεσιτικό γραφείο, καλό είναι να γνωρίζετε τα βασικά χαρακτηριστικά του συμβολαίου που πρόκειται να υπογράψετε.
Παρακάτω θα διευκρινίσουμε πρώτα τι σημαίνει και πώς λειτουργεί η αποκλειστική ανάθεση και θα αναλύσουμε τα συνακόλουθα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Τι είναι η αποκλειστική ανάθεση ακινήτου

Η ανάθεση είναι η σύμβαση που έχει συναφθεί μεταξύ του ιδιοκτήτη του σπιτιού και του μεσιτικού γραφείου για την εύρεση πελατών που ενδιαφέρονται να αγοράσουν το ακίνητό τους.

Όταν υπάρχει συμφωνία για αποκλειστική ανάθεση σημαίνει ότι μόνο ένα μεσιτικό γραφείο ασχολείται με την προώθηση του ακινήτου. Η συνεργασία με τα υπόλοιπα μεσιτικά γραφεία δεν αποκλείει  υποψηφίους αγοραστές, καθώς ενημερώνονται και τα υπόλοιπα μεσιτικά γραφεία για την διαθεσιμότητα του ακινήτου. Σκοπός είναι ανεύρεση του ιδανικού αγοραστή για το ακίνητο και όχι η πώληση από το γραφείο μας αποκλειστικά.

Μειονέκτημα

Το μόνο μειονέκτημα της αποκλειστικής εντολής είναι ότι εάν βασίζεστε σε λάθος κτηματομεσιτικό γραφείο, τότε παραμένετε δεσμευμένοι για όλη τη διάρκεια της σύμβασης. Να επιλέγετε πάντα πολύ προσεκτικά με ποιους στοχεύετε να συνεργαστείτε. Απορρίψτε αυτούς που βλέπουν εσάς και την ιδιοκτησία σας απλώς σαν ένα αριθμό στον οποίο δεν δίνουν τη δέουσα προσοχή.

Πλεονεκτήματα της αποκλειστικής ανάθεσης

Οι πελάτες της RE/MAX Canavos επιλέγουν την αποκλειστική ανάθεση γιατί έχει πολλά και σημαντικά πλεονεκτήματα. Τα κυριότερα από αυτά είναι:

1. Αποκλειστικότητα

Το πλεονέκτημα της αποκλειστικής ανάθεσης πώλησης σε έναν κτηματομεσίτη έγκειται ακριβώς στην αποκλειστικότητα. Αντίθετα από την κοινή πεποίθηση ότι μια συμφωνία αποκλειστικής ανάθεσης σε έναν μόνο μεσίτη μπορεί να μειώσει την πιθανότητα πώλησης του ακινήτου.

2. Στρατηγική πωλήσεων

Ο σύμβουλοςπου έχει αποκλειστική ανάθεση έχει όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες για να δημιουργήσει μια συγκεκριμένη και επομένως πιο αποτελεσματική στρατηγική πωλήσεων.

3. Επιμελημένη παρουσίαση

Η παρουσίαση καθώς και όλη η διαδικασία πώλησης αντιμετωπίζονται κατά συνέπεια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με περισσότερη αφοσίωση.

4. Κόστος μόνο σε περίπτωση πώλησης

Στην περίπτωση αυτή, επιπλέον, η αμοιβή καταβάλλεται από τον Πωλητή στον Μεσίτη μόνο κατά τη σύναψη της συμφωνίας, δηλαδή κατά την υπογραφή της προσύμφωνης πώλησης.

5. Επαγγελματική φωτογράφιση-Βίντεο

Στο πλαίσιο της καλύτερης δυνατής παρουσίασης περιλαμβάνεται επαγγελματική φωτογράφιση, βίντεο.

6. Μεγαλύτερη σαφήνεια στις τάσεις της αγοράς

Με μια αποκλειστική ανάθεση πωλήσεων, ο κτηματομεσίτης φροντίζει επίσης τα συμφέροντα του ιδιοκτήτη και έχοντας το αποκλειστικό δικαίωμα να προωθείτο ακίνητο, γνωρίζει τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του ακινήτου. Έτσι, ξέρει και πώς να αναζητήσει τους πιθανούς αγοραστές πώς να τους αξιολογήσει και να παρουσιάζεται στον ιδιοκτήτη κάθε φορά η πιο συμφέρουσα προσφορά.

7. Χαρτοφυλάκιο πελατών του μεσιτικού γραφείου

Ένα σοβαρό μεσιτικό γραφείο που λειτουργεί με αποκλειστικές αναθέσεις, έχει μια βάση δεδομένων πελατών στην οποία γενικά οι μεσίτες βασίζονται για να αναζητήσουν αγοραστή για το σπίτι του εκάστοτε πωλητή. Πελάτες αξιολογημένοι, οι οποίοι είναι εξακριβωμένα φερέγγυοι και αναζητούν πραγματικά να αγοράσουν μία ιδιοκτησία, αντίθετα με το χάος που μπορεί να επικρατήσει χωρίς αποκλειστική ανάθεση από ενδιαφερόμενους οι οποίοι συχνά δεν διαθέτουν καν το ποσό για την αγορά σπιτιού.

8. Ασφάλεια ιδιοκτησίας

Έχετε ανοίξει την πόρτας του σπιτιού σας σε κάποιον άγνωστο; Σε κάποιο περαστικό; Σε κάποιον υποψήφιο αγοραστή που δεν γνωρίζετε τα στοιχεία του; Μην το κάνετε ποτέ! Κάθε υπόδειξη γίνεται κατόπιν υποβολής των στοιχείων του με σκοπό την ασφάλεια του σπιτιού.

9. Υποχρεώσεις του μεσιτικού γραφείου

Το μεσιτικό γραφείο που αναλαμβάνει την πώληση ενός ακινήτου με αποκλειστική ανάθεση έχει σαφείς υποχρεώσεις, όπως:- να συμβουλεύει και να προσφέρει βοήθεια στον πωλητή για κάθε ζήτημα σχετικό με το ακίνητο·
– να παρουσιάζει καλύτερα το ακίνητο στην αγορά, τόσο με τη γραπτή περιγραφή όσο και με το φωτογραφικό υλικό που παράγεται από επαγγελματική φωτογράφιση καθώς και βίντεο·
– να διενεργεί τους κατάλληλους ελέγχους σχετικά με την τεκμηρίωση του σπιτιού.
– να προωθεί την ιδιοκτησία μέσω των καναλιών επικοινωνίας που θεωρεί τα καταλληλότερα για το σκοπό αυτό·
– να παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες στα ενδιαφερόμενα πρόσωπα·
– να οργανώνει και να πραγματοποιεί επισκέψεις στην ιδιοκτησία·
– να παρουσιάζει προτάσεις αγοράς στον πωλητή όταν τις παραλάβει και τέλος

– να βοηθά τον πελάτη μέχρι τη συμβολαιογραφική πράξη αλλά και μετά.

Από την άλλη πλευρά, ο ιδιοκτήτης που έχει υπογράψει αποκλειστική ανάθεση με μεσίτη για το ακίνητό του πρέπει:

– να μη συνάψει νέες συμβάσεις διαμεσολάβησης με άλλους μεσίτες·

– να μην αναλαμβάνει μόνος του τις επισκέψεις των υποψήφιων αγοραστών στο ακίνητο και

– να μη συναλλάσσεται ιδιωτικά με πιθανούς αγοραστές.

Τι κερδίζετε με την αποκλειστική ανάθεση στη RE/MAX Canavos

Εμείς στη RE/MAX Canavos ειδικευόμαστε για πάνω από πέντε χρόνια στη μεσιτεία ακινήτων στην Ξάνθη, διαθέτοντας μια συνεχώς εξελισσόμενη βάση δεδομένων πελατών οι οποίοι μας εμπιστεύονται στην αναζήτηση του νέου τους σπιτιού. Ταυτόχρονα, το πλεονέκτημά μας να λειτουργούμε υπό τη σκέπη της RE/MAX δίνει τη δυνατότητα για πρόσβαση σε μία ακόμη μεγαλύτερη βάση δεδομένων υποψήφιων αγοραστών αλλά και στην εγγύηση της αξιοπιστίας μας ως ένα μεσιτικό γραφείο με ειδικευμένους και απόλυτα αφοσιωμένους συνεργάτες.

Με στόχο πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση και την εξασφάλιση των συμφερόντων των πελατών μας, στη RE/MAXCanavos εργαζόμαστε με αποκλειστικές αναθέσεις ακινήτων. Μια ενέργεια και επαγγελματική τακτική που επιπλέον εγγυάται τη σιγουριά για την εξέλιξη της διαδικασίας και κατ’ επέκταση την απαλλαγή από κάθε αγωνία των πωλητών και των αγοραστών.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

  • Advanced Search

    € 50 εώς € 5.000.000

elΕλληνικά

Σύγκριση